Automate your Marketing
with Womplify




 
Jurugambar Perkahwinan / Wedding Photographer
Jurugambar Perkahwinan / Wedding Photographer
By: RASHDI AMIN

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 17-Feb-2009 03:40 Email | Share | | Bookmark
::: Blog kini berpindah :::



Assalamualaikum,

Dengan lafaz bismillah dengan ini adalah diumukan bahawa ini adalah post aku yang terakhir dalam fotopages nih. .. dah 2 tahun aku bersama fotopages ini memang terasa amat sedih untuk aku meninggalkannya. Banyak customer yang aku jumpa dari sini dan rakan2 fotografer.. dan inilah masa yang sesuai untuk aku berpindah pada blog yang baru. atas alasan yang kukuh aku mesti berpindah ketempat lain... pada para pengujung setia fotopages aku ini silalah jenguklah blog aku tue nanti... terima kasih...

Rashdi Amin
Wedding Photographer
http://peveyhack.com
http://blog.peveyhack.com
admin@peveyhack.com
pevey_hack@yahoo.com
012-3511569
facebook : rashdi amin




Wednesday, 28-Jan-2009 04:09 Email | Share | | Bookmark
::: 2 Tahun dalam fotografi perkahwinan :::



Assalamualaikum semua,

Jutaan terima kasih kepada pengunjung-pengunjung yang rajin lawat fotopages aku nih... walaupun takder apa yang menarik sangat kat sini... and terima kasih pada pengunjung-pengunjung yang baru saja melawat fotopages aku ini.

Disini aku yang memberitahu kepada semua tanggal 3 DECEMBER 2008 yang lepas genaplah 2 tahun aku dalam dunia fotografi perkahwinan ini. banyak pengalaman yang aku tempuhi disepanjang tahun 2008.

pengalaman manis aku shoot wedding di kelantan, di johor baharu, perak, pahang, my first time pre-wedding, dapat lens idaman 70-200 2.8 L, outing ngan budak2 CS . dan banyak lagi, semuanya tak dapat aku lupakan saat2 indah itu... pengalaman mendewasakan aku dalam dunia fotografi ini.. aku masih belajar, masih mencari ilmu dalam fotografi ini. Banyak lagi perkara2 yang aku belum tahu dan perlu aku tahu.

Dikesempatan ini juga aku ingin mengucapkan terima kasih yang utama pada ibu aku yang melahirkan aku dan juga arwah ayah aku yang banyak mengajar aku erti kehidupan. orang yang terpenting dalam hidup aku (Siti Salina, Muhammad Farish Iskandar, Muhammad Iqram Iskandar) sebagai tulang belakang aku, orang yang banyak dikecewakan oleh aku, orang yang memahami tugas2 aku dan orang yang banyak memberi sokongan kepada aku. ayah sayang semua

Bersyukur kepada yang maha esa yang mencurahkan rezki kepada aku sekeluarga..

Tidak lupa kepada (Mohd Rizan Kamsaim) anak buah aku.. yang banyak ikut aku shoot wedding untuk 2008 dan banyak membantu aku. kepada rakan-rakan fotografer (ranggi, azizil sidek, zubir, azmi, shah, ellen, jap, zayd, napie, kerul, saiful safar, ted adnan, akmal adnan, nanba, akulan3, amir, fairuz ismail, ahmad fairus, syarin aziz, saiful nang, adhadi, zuhri, freak, spirit, kamalia, fazilah, acai jawa, honey abdulah, jaggat, engku iskandar, apis, sharol, ian ahmad, kukubesi, iman, undermysin n the gang, chot, the great videografer azrul pencerita, anan amri, gang TT bangi, aumcak, geng pencala, geng candidsyndrome, ahmeng, sar, aragon, mahazam, lyzad, geng foto pmc, schrewl, hasnizam hashim, geng perlis, shamabd, qimie, sifoo.com, mohsin) dan semua fotografer2 kat malaysia, maaf tak dapat sebut nama...

Tidak lupa yang pernah TAG ngan aku... maaf aku lupa nama... terima kasih atas pertolongan anda semua

pada model2 yang penah aku shoot terima kasih jugak... semoga anda semua akan berjaya

dan yang utama sekali jutaan terima kasih kepada x-customer aku yang percaya akan hasil2 kerja aku yang tak seberapa tue.. n customer2 aku yang bakal aku shoot akan datang. tanpa korang sapalah peveyhack photography... terima kasih atas kerjasama, senyuman, layanan, harap2 kita akan berjumpa lagi.

tidak lupa kepada pengunjung2 fotopages aku nih... terima kasih banyak2

azam aku untuk tahun 2009 ini ialah ingin perbaiki lagi skill2 dalam fotografi ini dan mencipta lagi gambar2 yang lebih baik.. doa2kanlah...

akhir kata dari aku, terima kasih kepada yang mengenali aku dah pernah mengenali aku, semoga hidup kita lebih berkat dan bersemangat.

untuk tempahan :

012-3511569 (rashdiamin)
http://peveyhack.com
http://peveyhack.fotopages.com
emel : admin@peveyhack.com
pevey_hack@yahoo.com
ym : pevey_hack
facebook : Rashdi Amin


Tuesday, 13-Jan-2009 08:19 Email | Share | | Bookmark
::: Majlis Persandingan Shahrin & Affy :::

Bride : Shahrin & Affy
Location : MBSA Hall, Shah Alam

Salam kepada pengunjung2 yang rajin menyelinap di fotopages aku nih... sorry lambat update... biasalah sifat2 malas tue sekarang semakin menjadi2.. hahah... oklah rumusan gambar kali ini. aku masa nie jadi second fotografer yang berlangsung di shah alam. letih gak cover majlis nih... semuanya bejalan dengan lancar dan sempurna.. dan inilah kali pertama aku panggil oleh fairuz untuk jadi second fotografer beliau... hehehehe... nak komen pasal pengantin aku tak kenal sangat... kenal2 gitu jer...harap2 mereka berdua bahagia selalu dan selamat pengantin baru apa2 enjoy dengan gambar aku kali nih... sekian terima kasih...
























untuk tempahan :

012-3511569 (rashdiamin)
http://peveyhack.com
http://peveyhack.fotopages.com
emel : admin@peveyhack.com
pevey_hack@yahoo.com
ym : pevey_hack
facebook : Rashdi Amin


Monday, 22-Dec-2008 07:36 Email | Share | | Bookmark
::: Majlis Perkahwinan Iskandar & Aisyah :::

Customer : Iskandar & Aisyah
Date : 28 & 30 Ogos 2008
Venue : Bukit Jelutong, Shah Alam & Kelab Shah Alam

Salam semua kepada pengujung baru dan pengunjung setia fotopages aku yang tak seberapa nih... sorrylah lambat update.. keja banyak sikit... hahahahaha... apa2 pun untuk entry kali nih... adalah majlis perkahwinan iskandar dan aisyah yang berlangsung pernikahannya di bukit jelutong dan majlis persandingannya di Kelab Shah Alam, Selangor... Pasangan nih memang baik hati sampai hati aku tersentuh jugak bila mengenangkannya... hahaha... nihlah kali pertama aku rasa customer aku yang betul2 jaga setiap yang berkhidmat dengan mereka... aku doakan mereka berdua sentiasa mendapat rezki yang lebih murah lagi... pada ahli keluarga aisyah dan iskandar terima kasih atas layan yang baik terhadap saya dan rakan fotografer saya... masa nih matranggie sebagai jurugambar kedua masa hari persandingannya. tidak lupa kepada azmi dan sharul yang turun membantu... azmi & shahrol... terima kasih kerana membantu... nanti aku update nak cakap apa lagi.. heheh









































hubungi untuk tempahan :
012-3511569 (rashdi amin)
pevey_hack@yahoo.com
admin@peveyhack.com
http://peveyhack.com


Monday, 1-Dec-2008 02:38 Email | Share | | Bookmark
::: Majlis Bertandang Mohammad Ikhsan & Norlaily :::

Customer : Mohammad Ikhsan & Norlaily
Date : 23 Ogos 2008
Venue : Setiawangsa, Kuala Lumpur

Salam kepada semua pengunjung2 setia fotopages aku, entry kali nie mengisahkan majlis persandingan pasangan pengantin Ikhsan & lily, mereka berdua customer aku untuk pre-wedding, boleh tengok kat link nih gambar2 pre-wedding diorang Pre - Wedding Ikhsan & Lily dan masa majlis bertandang diadakan di dewan orang ramai setiawangsa, kuala lumpur. senang cerita mereka berdua memang suka bergambar... n senang jer nak shoot diorang nih...sebab dengar kata wahahahha... apa2 pun korang memang best n sporting... pada hari majlis nih... azrul a.k.a pencerita berhasrat untuk buat documentary pasal aku shoot wedding... so.. aku ok jer... tapi tuelah takder prepair script or what ever semuanya secara spontan hahaha... ntah hapa2 jadinya tah... apa2 terima kasih kepada azrul yang sudi buat video pasal photography aku.... terima kasih banyak2 dan terima kasih pada mat ranggie as second fotografer pada hari tue... matranggie.... akhir kata pada pengantin dan keluarga pengantin... terima kasih kerana percaya akan hasil kerja aku... dan harap korang suka.. dan rekmen pada yang lain.... semoga jodoh korang berpanjangan dan dimurahkan rezki amin... pada anda semua enjoy dengan gambar2 nih wasalam...









































untuk tempahan sila hubungi :
012-3511569 (rashdi amin)
pevey_hack@yahoo.com
my official website 60% complete --- http://peveyhack.com

pada yang belum tengok video documentary tue boleh tengok kat sini...



direct link http://www.youtube.com/watch?v=1Vc1WUBO5JE


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net